http://szivarvanyovisopron.com/wp-content/uploads/2023/03/Puttkamer-Szathmary-Alternativ-Ovodaprogram-.pdf

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma  2018 április 26-án elismerte a Puttkamer-Szathmáry Alternatív Óvodaprogramunkat, amely a régió három nyelvén (magyar-német-horvát) valósul meg.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológia Karán, 2017 június 27-én rendezett „Oktatási innováció Magyarországon”című konferencián – több mint 5000 adatközlőből kiválasztva – intézményünk bemutatta az innovációs tevékenységét, amiért az egyetem Elismerő Oklevélben részesítette. Az egyetem kutatócsoportja felkérte az intézményt a kutatás további kísérésére.

A budapesti Goethe Intézet hosszú évek óta szakmai kapcsolatot ápol a Szivárvány Óvodával a korai többnyelvűség témakörében.

Az Óvoda fenntartója,az  ELBE Puttkamer Szathmáry Többnyelvű Képzési és Kulturális közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke Puttkamer Emőke 2015-ben a Goethe Intézetnek adományozta az Deutsch-Ungarische Stiftung-ot ezzel is támogatva a korai többnyelvűséget a felsőoktatási képzés területén.

2018 decemberében elkészült a a Szegedi Pedagódiai Főiskolán és az ELTE-n kipróbált új német nyelvű program gyerekeknek – „Mit Kindern Deutsch lernen”.